En af de helt fantastiske ting ved mindre virksomheder er, at de ofte kan overhale de etablerede giganter indenom, ved at være kreative og hurtige på aftrækkeren. Det er ofte i de mindre virksomheder at innovationen er størst, og derfor ser vi den ene gode idé efter den anden komme der fra. Nogle gange bliver disse virksomheder opdaget af giganterne rimeligt tidligt, og opkøbt, med store beløb til de oprindelige ejere og kreative sjæle. Andre gange vokser virksomheden i hemmelighed, og overhaler pludseligt de etablerede spillere på markedet, og sætter sig på en dominant position. Det er en fantastisk ting!

Men alle disse tegn på succes i de mindre danske virksomheder er også noget, der har vakt interesse i de kriminelle miljøer. Det er nemlig ikke alle der spiller helt fair, når det kommer til innovation på produkter og services: nogle vælger at stjæle de gode idéer, frem for selv at være kreative og komme på dem. Derfor er det blevet populært for IT kriminelle at gå efter de mindre danske virksomheder. Når de får adgang til systemerne går de på jagt efter forretningshemmeligheder, som de så sælger til højstbydende. Det betyder at alle disse innovative idéer, der kunne have gjort virksomheden til en milliardforretning, pludseligt er i hænderne på en konkurrent som lancerer det på markedet før du gør. Det kan være ekstremt frustrerende, og er en fare imod hele det kreative og innovative folk.

Det er derfor vigtigt, at selv de mindre virksomheder lægger en aktiv indsats, når det kommer til at beskytte virksomhedens digitale ressourcer. Sikker mail og stærke firewalls har heldigvis aldrig været nemmere at benytte sig af, og med den voksende trussel for øje, er det da også blevet mere og mere populært for de danske virksomheder at gøre sikkerheden til en del af fundamentet.

Hvis ens emails er krypterede og sikre, så er det langt sværere – hvis ikke umuligt – for en kriminel at læse med, og derved få adgang til forretningshemmeligheder, som kan koste virksomheden livet, hvis de lander i de forkerte hænder. Endnu bedre er det selvfølgeligt, hvis man helt kan undgå, at de IT kriminelle overhovedet kommer ind på de private netværk. De danske virksomheder arbejder altså med flere lag af moderne IT sikkerhed: man sikrer sig så vidt muligt fra, at fremmede kommer ind, og samtidig sørger man for at alt værdifuld information såsom emails er krypterede. Skulle nogen komme igennem det første lag af sikkerhed kan de altså kun få fat i krypteret information, som de ikke kan bruge til noget – en perfekt kombination af gennemtænkt sikkerhed.

Hvis du driver en mindre virksomhed, eller er en del af den, så skal du altså ikke tro at din størrelse gør, at hackere ikke går efter virksomheden. Tværtimod er de IT kriminelle meget opmærksomme på, at der ligger guld hos de mindre virksomheder, og at de digitale døre ofte står piv åbne.

Previous articleSådan Lærer du Din Bolig Bedre at Kende
Next article5 conseils qui fixeront votre posture