Hvis du nogensinde har haft pludseligt problemer med din bolig, så ved du hvor meget ravage det kan gøre på ens liv og hverdag. En pludselig vandskade i kælderen kan for eksempel tvinge én til at tage fri fra arbejde i flere dage, for at få styr på skaderne og få sørget for, at tingene kommer i orden igen. Det kan samtidig koste rigtigt dyrt at få tingene repareret, når det først er gået galt, og i værste fald må man flytte ud af sit hjem i en kortere eller længere periode, mens alvorlige problemer kommer under kontrol. Den slags uventede overraskelser vil man altså gerne være fri for.

Der er heldigvis noget man kan gøre for, at mindske risikoen for pludselige overraskelser af den natur. Det handler ganske enkelt om, at lære sin bolig bedre at kende. Selv hvis du har boet i det samme hus i 10 år, så vil der med garanti være ting, du ikke ved om din egen bolig. Ved du hvilken type træ, der er blevet brugt til at bygge taget på dit hus? Ved du hvordan rørene til kloak og toilet er sat op under gulvet, og hvor god eller dårlig stand de er i? Hvornår har du sidst tjekket for lækager og fugt i kælderen eller fundamentet?

Den slags detaljer er ikke noget, man sådan bare lige lægger mærke til. Det kræver at man har den rigtige byggetekniske uddannelse og viden, og samtidig specifikt lægger tid og kræfter i, at undersøge tingene. Hvis du vil lære din bolig at kende, så skal du altså have en Byggesagkyndig ud for at gennemgå alt det, der ikke sådan lige er til at se, ved første øjekast. En bygningssagkyndig kan lave en komplet tilstandsrapport af dit hjem, fuldstændigt som hvis du var ved at sælge din bolig. Her vil du kunne se alle eventuelle problemer, og hvor slemt det står til med dem. Nogle af tingene vil du sikkert have interesse i at løse hurtigst muligt, mens andre bare er gode, at have kendskab til. Ved at løse problemerne før de vokser sig så store, at de er synlige for alle og enhver, kan du typisk spare rigtigt mange penge. Det kan også betale sig at få foretaget et eleftersyn, så du ved at alle de elektriske installationer er som de skal være. Får du lavet et energimærke vil du samtidig have et fuldt overblik over hvor meget energi din bolig bruger, og hvor du vil kunne forbedre energiforbruget af dit hjem.

Hvis du gerne vil undgå dyre og pludselige overraskelser, så handler det altså om at komme dem i forkøbet. Tag fat i en professionel eller to, og bed dem om at gennemgå hele dit hus, og udfærdige de relevante rapporter. Sæt dig godt ind i dem, og vær ikke bange for at stille spørgsmål til den byggesagkyndige.

Previous articleThe Best Way to Grow a Business? – Invest Correctly
Next articleIT Kriminelle Går efter Mindre Danske Virksomheder