De fleste er enige om, at sweatshirts er noget af det mest behagelige og alsidige tøj, vi har i vores klædeskab. Der er bare ikke noget bedre end at hoppe i en blød og varm sweatshirt efter en lang dag, og så bare hygge på sofaen. Den er praktisk i al slags vejr, og den er essensen af afslapning og hyggelige stunder. Men ved du egentligt, hvordan du bedst vasker dine sweatshirts?

Sweatshirts adskiller sig nemlig en smule fra det meste andet tøj. En sweatshirt er – trods sit navn – sjældent i direkte kontakt med de mest svedige områder af din krop. Det betyder at en sweatshirt som udgangspunkt ikke behøver at blive vasket ligeså ofte som eksempelvis t-shirts eller bukser. Hvis din sweatshirt er lavet af bomuld eller lignende naturmateriale, så vil den sandsynligvis kunne bruges mange gange, før den begynder at lugte bare det mindste. Som udgangspunkt bør du vaske din sweatshirt når du har haft den på et sted imellem 5 og 7 gange. Dine næsebor er selvfølgeligt den bedste indikator: men 5-7 gange er en god tommelfingerregel.

Du kan selvfølgeligt vaske din sweatshirt så ofte som du har lyst. Ved ikke at vaske den oftere end nødvendigt sikrer du dog, at din sweatshirt holder så længe som muligt. Det kan nemlig godt slide meget på tøjet at blive vasket: specielt i en vaskemaskine. Ved kun at vaske din sweatshirt efter du har haft den på 5-7 gange vil den holde sig pæn i længere tid, og tjene dig i mange år.

Hvis du spilder noget på din sweatshirt bør du dog ikke vente med at vaske den. Forsøg i stedet at vaske pletten af hurtigst muligt med lunkent vand. Hvis du stadig kan se en plet, så hæld noget eddike på den, og lad det trække i cirka en time. Derefter bør du vaske den i vaskemaskinen med et program, der kun bruger koldt vand. Det skulle gerne fjerne pletten.

Derudover bør du helt generelt vende din sweatshirt med vrangen ud, før du vasker den i en maskine. Det beskytter trøjens overflade og udseende. Undgå generelt at udsætte sweatshirten for varme, da den kan ske at krympe, og det generelt vil sænke levetiden. Moderne vaskemidler virker ganske fint i koldt eller lunkent vand, og der er altså ikke nogen grund til at vaske ved 60 grader eller mere.

Det betyder også, at du er bedst tjent med at undlade at tørre din sweatshirt i en tørretumbler. Det er dejligt hurtigt at tørre sit tøj på den måde, men det er også noget der virkeligt slider på tøjet. Hvis du har mulighed for det, er det bedre at hænge den til tørre. Her bør du dog også være forsigtig: en våd sweatshirt er tung, og materialet kan ske at blive forvrænget, hvis du den på en bøjle. Det er altså bedst at hænge den over en stoleryg eller lignende.

Previous articleLåt stimulerande lek vara en del av ditt barns personliga utveckling
Next articlePokémon – måste fånga fler!