Vi ved alle sammen hvor rart det er at have en bil. Når man først har haft en bil i en måneds tid, så er det nærmest umuligt at forestille sig et liv uden. Det er så dejligt at have friheden til at bevæge sig hvorhen man vil, hurtigt og effektivt, uden at være afhængig af andre. Man behøver ikke planlægge en avanceret kombination af tog og busser, eller finde et tempo på sin cykel der gør at man kommer nogenlunde hurtigt frem, men uden at være gennemblødt af sved. Der er altså ikke noget, der slår en bil, når det kommer til komfort og frihed.
Der er dog også ting ved bilen, som de færreste sætter særligt meget pris på. Selvom bilen løser mange af vores problemer, så bringer den også nogle nye med sig. Når man kører i en bil, så er man eksempelvis konstant udsat for støj. Selv hvis bilen er nogenlunde god isoleret mod trafikstøj, og man har radioen slukket, så hører man stadig benzinmotoren banke og bilen ryste. Disse konstante støjelementer og mini-rystelser har en indflydelse på vores psyke. Vores hjerner er ikke fra naturens side udstyret til at forstå, hvad en bil er. Den tolker derfor den konstante støj og bevægelse som noget potentielt farligt: er det en knurren? Ryster du af frygt? Er der noget der flytter på dig, imod din vilje? Du kan besvare alle disse spørgsmål, men det er ikke med et sprog din hjerne forstår. Din hjerne er først og fremmest udviklet til at beskytte dig imod farer, og den reagerer ikke særligt positivt, på de lyde og rystelser man udsættes for i en bil. Det fører altså til stress, manglende energi og hovedpine.
Noget andet der godt kan give en hovedpine er, at man ved hvor dårligt det er for miljøet, at man går og brænder benzin af med sin bil. Hver kilometer du kører tilfører flere drivhusgasser til atmosfæren, og det er ikke en rar tanke. Vi vil jo gerne værne om miljøet, og de fleste af os gør aktivt noget for, at mindske den belastning vi har på moder jord. Skal vi virkeligt opgive bilen for ikke at have konstant dårlig samvittighed?
Nej, der findes heldigvis en bil, der løser begge problemer. Renault Zoe er nemlig en elbil, der skiller dig af med støj og benzinafbrænding, uden at den koster en bondegård eller begrænser dig. Da de første elbiler kom på markedet, var mange glade for konceptet, men så tydelige problemer med produktet. Disse første elbiler var nemlig dyre, og kunne ikke køre særligt langt. Renault Zoe kan derimod købes til en ganske fornuftig pris, og kan køre hele 385 km på en enkelt opladning – du kommer altså af med støj og forurening, uden at gå på kompromis med din frihed eller komfort.